fbpx

Stara planina

Lokacija: opština Knjaževac
Turistička organizacija opštine Knjaževac

Zaljubite se ponovo!

Dobrodošli na Staru planinu, mesto koje će vas podmladiti i napuniti baterije svojom lepotom, bilo da samo šetate, uživate u prelepim pejzažima ili zimskim sportovima. Mesto u koje ćete se zaljubiti na prvi pogled.

Stara planina je biser prirode jedinstvene lepote i neizmernog bogatstva. Na svojim obroncima krije brojna sela, izletišta, izvore, pećine, manastire i stare gradove. Nudi savršen odmor uz adrenalin, zabavu i različite ture pešačenja, skijanja, biciklizma, dok sa druge strane pruža mir i tišinu svojstvenu minulim vremenima, u okolnim selima autentične arhitekture i pejzaža. Ljubiteljima zimskih sportova na raspolaganju su ski staze Jabučko ravnište, Babin zub, Rudine, Sunčana dolina i Konjarnik sa pripadajućim vučnim instalacijama – gondolom, četvorosedima, ski liftovima i pokretnom trakom u dečjem parku. Ukoliko joj dolazite leti, pored šetnji uređenim stazama možete uživati u panoramskoj vožnji gondolom.

Prostire od Zaječara pa skoro do Crnog mora u dužini od oko 550 km. Najviši vrh Srbije Midžor (2.169 m) nalazi se na Staroj planini u opštini Knjaževac.