fbpx

Knjaževac

Turizam polako počinje da postaje prepoznatljiv kao okosnica budućeg razvoja opštine. Turistički centar na Staroj planini, predstavlja najveći potencijal ovoga kraja. Poslednjih godina ceo kompleks se planski razvija i već je igrađen novi hotel sa 4 zvezdice i uređeno nekoliko veoma atraktivnih ski staza sa modernim ski liftovima, a u planu je i brzi završetak komunalne infrastrukture i prilaznih asfaltnih puteva. Sve ovo je izazvalo veliko interesovanje turista.

Opština Knjaževac je prepoznatljiva između ostalog, i po kulturno-istorijskim spomenicima, pre svih arheo-etno park Ravna. U parku se nalaze rekonstruisane kuće iz 19. veka, kao i lapidarijum sa eksponatima iz arheološkog lokaliteta Timacum minus iz Rimskog perioda, koji se nalazi nedaleko od Knjaževca. Zavičajni muzej Knjaževca specifičan je po tome što se u njemu može videti jedinstvena postavka dvopređnih vunenih čarapa.

„Molitva pod Midžorom“ i „Sabor na Kadibogazu“ su najpoznatije manifestacije koje se se odvijaju na teritoriji opštine Knjaževac. Ove manifestacije čuvaju od zaborava tradiciju i starinske običaje kroz pripremu tradicionalnih jela, kazivanje narodnih pripovetki i pesama, izvođenje izvorne narodne muzike.

Preporučujemo:

Image

Enterijeri novog vremena

Image

Eksperti za košulje

Image

Dobro se dobrim dobri

Image

Rakija koja čuva ukus voća